Leid je eigen leven

Leid je eigen leven begint bij je ‘eigen’. Bij Eigenwaarde. Moet je dan eerst naar Eigenwaarde en daarna naar Leid je eigen leven? Wij wel denken dat dat de beste volgorde is. En misschien heb jij al veel aan persoonlijke ontwikkeling gedaan en heb je zoiets van dat weet ik nou wel. Ik weet wat ik waard ben, zit wat dat betreft lekker in mijn vel.

Voor al die mensen en voor die mensen die soms nog wankelen is er Leid je eigen leven.

Het bedrijfsleven is volop aan het reorganiseren. De crisis heeft de urgentie voor verandering aan de oppervlakte gebracht. Managementlagen vallen weg. ‘Co-creatie’ en ‘zelfsturende teams’ zijn de nieuwe toverwoorden.

Wat betekent dat voor jou? Hoe houd jij je staande? Belangrijk om leiding te nemen over je eigen handelen, over alles dat op je weg komt. Zo creëer je je eigen leven in plaats van dat je geleefd wordt. Leiding neem je door richting te vinden. Richting heb je nodig om in beweging te komen.

Richting ontwikkel je; vanuit je verleden, (hoe het hoort en waar je trouw aan bent), vanuit je verlangen (heeft te maken met je bestemming – met dat wat de bedoeling is voor jou en je leven), vanuit angst (hoe ga je om met waar je bang voor bent).

Richting vind je door te reageren op wat er naar je toe komt.  Signaleren, evalueren en reageren, het SER-model. Signaleren en reageren kunnen we allemaal heel goed. Evalueren daar gaat het om, evalueren is de optelsom van eigenwaarden en familiewaarden, verlangens en angsten, gebaseerd op jouw eigen levende principes.

Richting vinden maakt dat je (weer) in beweging komt. In beweging richting je bestemming. Meestal weten we onze bestemming niet.

Leid- je-eigen-leven-workshop

 

 

 

 

 

 

 

De weg is er al. Hoe bewandel jij de weg is de keuze die jezelf hebt.

Vrij naar ‘De weg’ van Dag Hammerstadt.

Leid je eigen leven gaat over leiding nemen, over het verduren van niet weten van je bestemming en toch in die richting bewegen…..

Filosofisch en spiritueel? Een beetje!

Praktisch toepasbaar: zeker!

In Leid je eigen leven volg je de richting van nieuwe ontwikkelingen, veranderingen van alles dat naar je toe komt om je (onbekende) bestemming te kunnen bereiken.

Het vinden van je richting zet je weer in beweging. En of dat altijd de beste richting voor jou is? Daar geven we geen garantie op. Wat we wel garanderen is dat er altijd een (nieuwe/andere) richting te vinden is. Soms door modder, soms door kuilen, soms over molshopen…

Nieuwsgierig? Meer weten? Bel of mail even.