Kindercoaching

Hooggevoelig zijn kan voor een kind een enorme klus zijn. Het is een kwaliteit waar je mee om moet leren gaan. Er zijn kinderen die die weg zelf vinden. En er zijn kinderen die erin vastlopen. En dagelijks balanceren op het randje van overprikkeling. Het leren reguleren van stemming en leren bewaken van grenzen helpt enorm. Het kind wordt zich bewust van zijn kwaliteiten en mogelijkheden.

Er zijn ook hooggevoelige kinderen die het leven heel saai vinden, zich kindercoaching-Kindercoachvervelen en prikkels juist opzoeken. Geen uitdaging is voor hen te groot. Maar uiteindelijk wordt het hen ook vaak te veel en voelen ze zich overprikkeld. Heel verwarrend en ingewikkeld. Het leren precies voldoende prikkels opzoeken om het leven als leuk 🙂 te ervaren. En vervolgens leren op tijd rust te nemen. Ofwel leren waar je eigen grenzen liggen en leren eigen stemming reguleren helpt enorm.

Kinderen met ADD of ADHD zijn erg gevoelig voor allerlei prikkels en ervaren vaak voortdurend onrust in hun hoofd en lijf. Het leren waar hun grenzen liggen, hoe ze hun eigen stemming kunnen reguleren en hoe ze rust in hun hoofd en lijf kunnen creëren werkt. Ze leren wat hun eigen mogelijkheden zijn en kunnen deze zelf toepassen.

Met jonge kinderen (5-14 jaar) werk ik meestal in bijzijn van een ouder. Door als ouder aanwezig te zijn kan thuis worden voortgezet waar we in het gesprek aan hebben gewerkt. Daardoor zijn de gesprekken heel effectief.

In de gesprekken sluit ik aan bij de belevingswereld van kinderen en werk spelenderwijs, creatief en met visuele ondersteuning.

Mijn strategie is oplossingsgericht, we vinden samen die tools, hulpbronnen en handvatten die werken voor kind en ouder.

In een paar gesprekken (3-5) is er meestal al heel veel veranderd. Maak een afspraak!