Hooggevoeligheid en anders denken

Een kwaliteit van veel hooggevoelige mensen is het kunnen denken in meerdere mogelijkheden, meerdere routes naar meerdere oplossingen, divergent denken.

Binnen het onderwijs, op Hogescholen en Universiteiten leren we denken in een route, een strategie, een methode, vaak zo kort en rechtstreeks mogelijk om tot een oplossing te komen. Logisch natuurlijk!

Hooggevoelige HSP HSS mensen en mensen met ADD of ADHD komen soms op bijzondere andere manier tot een oplossing. Volgen een andere of eigen route. Of hebben keuze uit meerdere en blijven hangen in welke te kiezen. En komen dan niet aan het werk en al helemaal niet tot een oplossing. Of komen op eigen wijze tot een eigen oplossing. Is dit dan een foute oplossing? Dat denk ik niet! Het is de moeite waard deze oplossingen en de route er naartoe te onderzoeken. En deze manier van andersdenken te erkennen.Hooggevoelighied-ADHD-Anders-denken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Want als dit talent wordt onderkend kan het ontwikkeld worden! Fout rekenen  maakt dat deze mensen het vertrouwen in hun eigen denken verliezen. Dat is zonde!

Divergent denken is een creatief, inzicht gevend en onderzoekend denkproces, een talent! Waarmee tot geweldig originele, creatieve, out-of-the-box en innovatieve oplossingen kan worden gekomen! Het is belangrijk weet te hebben van deze manier van denken. Om talent te kunnen herkennen en ontwikkelen.