Hooggevoeligheid in de klas

Hooggevoelige kinderen HSP HSS hebben het vaak moeilijk in de klas. In de volle drukke klassen raken ze gemakkelijk overprikkeld. Eigenlijk is dit een dagelijkse dreiging. In een overprikkelde stemming kun je geen informatie verwerken, niet leren. Daar heb je dan geen ruimte meer voor over.

Hooggevoelige kinderen HSP komen vaak doodmoe of uitgeput uit school en hebben de rest van de dag, avond en nacht nodig om bij te komen en alle indrukken te verwerken. De eerste stap is natuurlijk het erkennen van hooggevoeligheid HSP. Het helpt enorm om samen met het kind te zoeken naar wat er wel werkt en naar wat ze nodig hebben. Het ontwikkelen van dit zelfbewustzijn en grenzen maakt dat ze wel goed kunnen functioneren in een volle klas.
Hooggevoeligheid-in-de-klas

 

 

 

 

 

 

De hooggevoelige kinderen die juist prikkels opzoeken en nodig hebben HSS vallen in een klas ook vaak op. Zij kunnen snel verveeld raken en hebben juist extra werk nodig om bij de les te kunnen blijven. Tegelijkertijd is het voor deze kinderen belangrijk om te weten waar hun grenzen liggen en wat ze nodig hebben om zichzelf te kunnen reguleren. Omdat ze anders overprikkeld en oververmoeid raken omdat alles te veel is geweest.

In een 1 op 1 coach-setting zoeken naar wat wel werkt voor het kind zodat het op school goed kan functioneren, leren en zich ontwikkelen werkt!

Op verzoek van ouders is er regelmatig contact is tussen de school/leerkracht en mij om te overleggen hoe het kind het beste ondersteund kan worden. Deze samenwerking levert veel op. Er is veel mogelijk als een kind vanuit verschillende gezichtspunten geobserveerd en geholpen wordt.

Daarnaast heb ik workshops ontwikkeld voor het onderwijs;

Hooggevoelige kinderen in de klas, over werken met (hoog)gevoelige kinderen en deel ik mijn kennis en ervaring. Veel diversiteit in de klas maakt het werken als docent een stuk ingewikkelder en vraagt veel van je.. Weten hoe je hooggevoelige kinderen kunt helpen helpt. En maakt dat je met passie, plezier en vol van energie kunt blijven werken.

Oplossingen in-zicht Over hoe je samen met kinderen tot oplossingen kunt komen. Het uit de strijd blijven levert het kind en jou veel tijd en energie op. Bovendien is je werk dan veel leuker.

Geïnteresseerd? Informeer naar de mogelijkheden.

Graag werk ik samen met kinderartsen en huisartsen en neem coaching van gedrag voor mijn rekening. De samenwerking levert grote positieve veranderingen in korte tijd op.