Huiskameropstellingen

Waar kun je beter een (familie)opstelling doen dan in je eigen huiskamer?

De intimiteit en veiligheid van jouw eigen huiskamer, met daarbij een kleine groep deelnemers met persoonlijke aandacht voor iedereen. Ons concept voor systemisch werk.

Wij gaan de huiskamer als werkruimte gebruiken. Jouw Huiskamer! We komen naar je toe voor een familie- of organisatie opstelling.Huiskameropstellingen-familie-opstelling

 

 

 


Hoe werkt het?

  • Jij zorgt als gastheer/vrouw voor 6 andere deelnemers en een huiskamer
  • Jijzorgt voor koffie, thee, (sap) en koekjes/hapjes o.i.d. voor de pauze.
  • Wijkomen bij jou in de huiskamer en begeleiden (3) opstellingen per avond.
  • Wijzorgen voor een email waarmee je mensen kunt uitnodigen en waarin we ook uitleggen wat opstellingen zijn.

Jij krijgt daarvoor een opstelling ter waarde van € 50. Er is die avond ruimte voor nog 2 andere opstellingen en van die deelnemers vragen wij een bijdrage van € 50. Van de overige deelnemers vragen wij € 15 per persoon. Neem contact met ons op om een avond te plannen.

 

Wat verstaan wij onder opstellingen? Opstellingen of systemisch kijken naar vragen is een manier van waarnemen, kijken naar de wereld en wat zich daarin voordoet. Systemisch werk en opstellingen gaan over kijken naar de achterkant van de vraag of het probleem. Over verstrikkingen. En over de onzichtbare draden waarmee alles en iedereen verbonden is.

Door het opstellen van iemands (familie)systeem kun je eventuele knelpunten en verstrikkingen tussen mensen herkennen, erkennen en wegnemen. In ieder systeem geldt dat iedereen erbij hoort en recht heeft op een plek, die bepaald wordt vanuit een bepaalde rangorde en er hoort balans te zijn in uitwisseling. Als de verhoudingen van deze uitgangspunten in een systeem verstoord raken ontstaan er bewegingen (of patronen) om het systeem (vaak onbewust) weer “goed” te maken.

Hoe jij iets goedmaakt voor het systeem herken je misschien in patronen als steeds in dezelfde valkuil stappen, niet lang bij dezelfde partner, of in dezelfde baan kunnen blijven, alles hebben en je toch niet gelukkig voelen, geen vertrouwelijkheid tussen jou en andere mensen voelen, vaak strijd ervaren met je partner, familie of collega’s, steeds dingen uitstellen, altijd alles regelen.