De klassen zijn groot. En in het kader van passend onderwijs zijn er veel verschillende kinderen en veel complexiteit aanwezig. Gedifferentieerd lesgeven in een volle complexe klas. En dan wordt er ook nog over je schouder meegekeken naar de kwaliteit van je onderwijs want dat moet wel goed zijn, wat een klus!
Er staan veel vrouwen voor de klas. Vrouwen die ook een gezin hebben. Je moet dan wel heel veel ballen in de lucht houden. Wat een uitdaging!
Hoe doe je dat allemaal? Hoe zorg je ervoor dat je jouw werk leuk blijft vinden? Werken met kinderen is je passie, kun je dat nog voelen? Hoe bewaak je je energie? Hoe zorg je ervoor dat je zowel binnen je gezin als op je werk leuk kunt functioneren? Het zijn maar een paar vragen, jij hebt er vast nog meer.
Een paar coach gesprekken leveren vaak heel veel op. Even stil staan bij jou, tijd voor jou, praten over wat jou bezighoudt. Over waar jij tegenaan loopt, over jouw doelen, over wat jij wil bereiken. Over privé en werk en die twee samen. Ik vind het fijn je te mogen begeleiden, maak je een afspraak?
Als leerkracht houden de kinderen in je klas je natuurlijk ook bezig, met name de kinderen “met een vraagteken boven hun hoofd”. Vaak zijn dit de (hoog)gevoelige kinderen en de kinderen met ADD en ADHD. Is het nog niet zo gemakkelijk ze in de goede richting en actie te krijgen. Je hebt vast al heel veel gedaan en geprobeerd, veel gaat inmiddels goed en toch zijn het juist de kinderen, bij wie je nog niet de goede toon, woorden en manier hebt kunnen vinden, die je bezighouden. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met je over hoe je samen met deze kinderen en hun ouders tot oplossingen kunt komen.